NAJAVA

Od Županje pa do Vukovara…

Na ovodgodišnjem Festivalu glumca publika će moći vidjeti osamnaest predstava iz različitih hrvatskih kazališta i kazališnih skupina od Splita do Pečuha

Dvadeset treći Festival glumca održat će se od 13. do 21. svibnja u Županji, Vinkovcima, Vukovaru, Iloku i Otoku, a uz izvedbe izabranih predstava publiku očekuje i bogat popratni program, koji uključuje Male noćne razgovore s glumcima, Teatar mladih, Glumca pjesnike, izložbe i kazališni kviz.
Tjedan dana prije otvaranja  Festivala glumca, u Županji ovogodišnjem gradu domaćinu, održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljeno 18 predstava koje je izbornik  Enes Kišević izabrao za sudjelovanje na Festivalu. Predstavljeni su i domaćin Festivala, istaknuti kazališni, filmski i televizijski glumac Ivo Gregurević, novi predsjednik Festivalskog odbora, Joško Ševo i ocjenjivački sud u sastavu: Lidija Helajz, Sanja Marin i Draško Zidar.
Predsjednik Festivalskog odbora Joško Ševo poručio je kako si stavlja u zadatak vratiti prestiž i napetost koja se vezala uz sudjelovanje na Festivalu. „Budite s nama na predstavama i razgovorima, neka vas ima i neka ste dobro došli u zajedničkom duhu vraćanja kazalištu i glumcu.“, poručio je Ševo novinarima, kolegama i publici.
Ove godine na Festivalu se dodjeljuje i nagrada za najbolji kazališni plakat, koja se dodjeljuje trijenalno. Odlukom Ocjenjivačkog suda u sastavu Zdravko Dvojković, Branka Hlevnjak i Dubravko Mataković, najboljim je ocijenjena serija plakata kazališta “Gavella” iz Zagreba koje je izradio, na Festivalu glumca već nagrađivani, Vanja Cuculić.

Pročitaj više