Da se ne zaboravi – Piše: Mladen Pavković

Sramotni skup

Dobro je da taj Dan mladosti nisu vidjeli i oni koji su dali svoje živote za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu, a njih je preko 15 tisuća, od kojih su mnogi završili i u nekoj od 145 dosad otkrivenih masovnih grobnica.

Na dan (28. svibnja 2016.) kad su se Hrvati s ponosom prisjećali svih poginulih hrvatskih branitelja i civila tijekom srpske i ine agresije na Republiku Hrvatsku, a u povodu  25. obljetnice ustrojavanja Oružanih snaga RH, Dana Oružanih snaga i Dana Hrvatske kopnene vojske, u Kumrovcu,  rodnom selu Josipa Broza Tita, bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić i Srbin po zanimanju Milorad Pupovac, zajedno s još nekoliko tisuća bivših Jugoslavena, udbaša, doušnika, izdajica, ekstremnih ljevičara i sličnih štovatelja lika i (ne)djela „maršala“, tradicionalno su slavili tzv. Dan mladosti (nije li ta manifestacija izbačena sa svih popisa hrvatske države?), ili točnije rečeno – „Dan vampira“!
Prema fotografijama koje smo s tog sramnog skupa mogli vidjeti u medijima, toga dana, Kumrovec je nalikovao na neko „četničko“ selo: masa ljudi bila je s crvenim partizansko-komunističkim kapama na kojima je blistala krvava crvena petokraka, zatim s jugoslavenskim zastavama, u uniformama zločinačke Jugoslavenske narodne armije (JNA), slikama Tita, parolama kojima su veličali komunizam…Nigdje ni jedno obilježje hrvatske države, pa čak se i u govorima s pozornice nije ništa drugo moglo čuti nego – dolje Hrvatska, živio Tito, komunizam i Jugoslavija!
I to 25. godina nakon početka srpske i ine agresije na Republiku Hrvatsku!
Dobro je da taj Dan mladosti nisu vidjeli i oni koji su dali svoje živote za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu, a njih je preko 15 tisuća, od kojih su mnogi završili i u nekoj od 145 otkrivenih masovnih grobnica.
Nu, ti koji su poginuli, boreći se protiv Jugoslavije i Tita, odnosno njegovih sljedbenika to stvarno nisu mogli vidjeti, ali kako to da ovaj „bal“ nije vidio nitko iz Državnog odvjetništva, Uskoka, policije, tajnih i drugih službi, kojima nikada ne promakne netko ako se na nekom domoljubnom skupu ili koncertu samo pojavi odjeven u crno? Taj je odmah, ako ništa drugo, zaveden u „dosje“, kao – ekstremni desničar, a to ne znači drugo nego da je – hrvatski domoljub!
Zar smo se za to borili?
Prije ovog skupa ekstremno-komunističke ljevice, u riječkom dnevnom listu Zdenko Duka u svojem je članku (literarnom sastavku) pozivao ljude da dođu u Brozovo rodno selo i da ponesu sa sobom „petokrake, srpove,  čekiće, komunističke zastave, parole“ te da se dođu „pokloniti  maršalu Josipu Brozu Titu, iznimno poštovanom antifašističkom vojskovođi i državniku svjetskog formata, doživotnom predsjedniku SFRJ i Saveza komunista“.
Međutim, zanimljivo je da je i Duka priznao da je „Tito bio svojevremeno i diktator“ te da je „u pojedinim razdobljima, osobito neposredno poslije rata, komunistički režim bio vrlo brutalan te da se s protivnicima obračunavao i bez suda, ili pak u političkim suđenjima.“

Pročitaj više