PREMIJERA U VINKOVAČKOM KAZALIŠTU

Čarobna kazališna  suradnja

Vinkovačko Gradsko kazalište “Joza Ivakić” u suradnji s osječkim Dječjim kazalištem Branka Mihaljevića, 27. svibnja, premijerno je izvelo mjuzikl za djecu “Čarobni kolač” u režiji Frane Marije Vranković, na tekst Kristine Gavran.


Najmlađa vinkovačka publika tako je kroz veselu i vrckastu jednosatnu predstavu vidjela preobrazbu zločestog čarobnjaka Lavinija (Vladimir Andrić) iz strašnog “mrguda” bez prijatelja u veselog čarobnjaka koji odluči za sobom ostaviti svoja zlodjela. Njegovoj se pronađenoj životnoj radosti najviše veseli mačak Mrkonja (Ivan Pokupić), a Lavinije nikad ne bi prestao biti “mrgud” da nije bilo vrijedne i marljive čarobnice Praline (Mia Krajcar) i njezinih razigranih pomoćnica Višnje (Martina Stjepanović) i Jagode (Antonia Šašo). Upoznali smo važnost prijateljstva, smijeha i onoga u čemu smo dobri za što skladniji i kvalitetniji život. Jer kako kaže Pralina “Smijeh je najbolji lijek za sve!”, ali i: “Svatko od nas je u nečemu dobar, samo to treba otkriti i onda njegovati”. Uz premijeru predstave publika je u predvorju pogledala i izložbu radova scenografkinje predstave Marte Crnobrnje te kostimografkinje  Anamarije Filipović-Srhoj.
Uoči premijere ravnatelj vinkovačkoga kazališta Zdenko Rečić izjavio je novinarima da suradnja vinkovačkog i osječkog Dječjeg kazališta traje niz godina, a prošle godine te dvije kazališne kuće na scenu su u koprodukciji postavile “Pinokia” Carla Collodia.

Pročitaj više