ZAVRŠIO 28. FESTIVAL GLUMCA

Najbolje predstave u Slavoniji

Nagradu „Fabijan Šovagović“, za najbolje glumačko ostvarenje – glumci, dobili su Trpimir Jurkić za ulogu Petra u predstavi „Francuzica“ u režiji Snježane Sinovčić Šiškov i Trpimira Jurkića u produkciji HNK Split te Ronald Žlabur za ulogu Petra Krpana u predstavi „Brat bratu“ u režiji Lee Anastazije Fleger i produkciji ZGK Komedija.

Nagrada „Fabijan Šovagović“ za najbolje glumačko ostvarenje – glumice, dobile su Petra Dugandžić za ulogu u predstavi „Potpuni stranci“ u režiji Renea Bitorajca i produkciji Kazališta Luda kuća Zagreb te Ornela Vištica za ulogu Predsjednice u predstavi „Predsjednici & CA“ (Pretposljednja večera) u režiji Tarika Filipovića i produkciji Satiričkog kazališta Kerempuh i FIJI GRUPA Zagreb.

Nagradu „Ivo Fici“ za najbolje glumačko ostvarenje mladoga glumca do 28 godina dobio je Josip Ledina za ulogu Josipa u predstavi „Fešta“ koja je autorski projekt Josipe Anković i Josipa Ledine u produkciji Teatra Exit i u suradnji s ADU u Zagrebu.

Nagradu „Nada Subotić“ za najbolje glumačko ostvarenje glumice do 28 godina dobila je Josipa Anković za ulogu Josipe u predstavi „Fešta“.

Nagradu „Nevenka Filipović“ za najbolje glumačko ostvarenje u predstavi za djecu i mlade dobila je Buga Marija Šimić za uloge u predstavi „Sunce djever i Neva Nevičica“ u režiji Ivice Šimića i produkciji Male scene Zagreb.

Nagradu „Vanja Drach“ za najbolju predstavu u cjelini dodjeljuje se predstavi „Hotel Zagorje“ u režiji Anice Tomić i produkciji GDK Gavella.

Nagradu „Zvonimir Torjanac“ za umjetnički i društveni doprinos kazališnoj umjetnosti na FG dodijeljena je Jurici Buljanu.

Nagrada „Ivo Gregurević“ za izniman doprinos FG i glumačkom pozivu dodijeljena je Goranu Grgiću.

Izbornik je bio Ivica Pucar, a publika je u Vinkovcima, Vukovaru, Otoku i Iloku imala prigodu pogledati 18 predstava.   

(culturenet.hr)