HUMOR

VLADO ŠIMENC
VIJESTI

DILJEM SVIJETA
Premda pandemija koronavirusa jenjava, krizni stožeri savjetuju da se maske i nadalje nose maskimalno!

Nakon popuštanja pandemije i otvaranja nogometnih stadiona, među nogometašima je zavladao pravi /L/OPTIMIZAM!

Na žalost navijača nogomet se još uvijek igra pred praznim tribinama, pa se stadioni važnijih svjetskih klubova nadmeću u broju rekordno praznih sjedala.
No neki klubovi dosjetiše se jadu, pa po praznim tribinama porazmjestiše lutke, koje navijaju, kako ih stručno uvježbani “navijači” naviju!

U nekim državama toliko je na koranavirus pozitivnih športaša, da se razmišlja o utakmicama između pozitivnih i negativnih natjecatelja.

STOCKHOLM
Nakon izvješća da bogata i napredna Švedska svoje vremešne bolesnike od koronavirusića upće ne stavlja u respirator, već ih eutanazira morfijem od kojeg poput riba na suhom još teže izdišu, hrvatska šalje švedskim starčekima vagon bombona BRONHI, od kojih, dokazano, LAKŠE SE DIŠE!

WUHAN
Znanstveno je dokazano da je koroanavirus doletio i razletio se svijetom na krilima šišmiša i zrakoplova.
No ni jedan ministar prometa nije zbog toga podnio ostavku.
Za razliku od našeg ministra obrane koji podnosi ostavku zbog pada školskog zrakoplova. A zapjenjena oporba dodatno ište, da ostavku podnese i ministrica školstva.

ZAGREB
O tome koji će se dimnjaci u potresom uzdrmanom i oštećenom gradu rušiti, a koji sanirati odlučuje Krovna udruga dimnjačara.

Igrom koronavirusića, upravo su kronični bolesnici najteži KORONIČNI bolesnici.

ZLATNA GROZNICA

Nakon što je radnik na gradilištu u hrpi nabačene zemlje iskopao vrijedne starinske zlatnike, pa ih prodao zlataru za bagatelu od deset tisućaka premda numizamatički vrijede stoput više, u Topuskom je zavladala zlatna groznica, pa mještani i došljaci prekapaju svaki pedalj zemlje, ali neuspješno, jerbo se šuška da je zlatonosna zemlja dopeljana odnekud, neki tvrde čak iz Slavonije.
Eto prigode da se zlatna no zapuštena slavonska zemljica čestito prekopa i preore, pa zasijana zlatnim sjemenjem urodi zlatnim plodovima.

Vlado ŠIMENC

JUBILEJI I KOMEMORACIJE
I dok je drug Tito svoje jubileje, krivotvorene obljetnice i druga slavlja proslavljao uglavnom u svečanoj loži stadiona JNA, današnji naši vrhovnjaci više vole komemoracije. Razbježali su se kao rakova djeca, ne mogavši se dogovoriti na koje će žalovanje svi zajedno otići. Neki preferiraju Tezna i Hude jame gdje se masovno ubijalo bez suđenja ili Okučane uz tamo neka bacanja ploča, dok drugi ne mogavši u Bleiburg zadovoljavaju se i Mirogojem. A vrhunac feštanja dogodio se u Kumrovcu uz izbor “Ministra šajkače 2020”. Osim tjednima optrčavanoga maratona uz nošenje buzdovana zvanog “Titina štafeta”, naš se maršal ponajviše radovao “maljim ponjirima i krjasnoj omljadini” uz sletske vježbe mladih curičkica u kratkim suknjicama i prozirnim majicama. Iz velike ljubavi, spomenuta se Titina štapina prenosila u svih 6 republika, 2 pokrajine i uzduž plavog Jadrana. Sretnog li maršala, jer za njegova trajanja nisu korištene zaštitne maske, rukavice, vodica za dezinfekciju i respiratori. Mogu se pohvaliti da sam i osobno bio u geofizičkoj ekipi koja je pretraživala grobišta u Maceljskoj šumi. No, ondak onako iznenada, nečijom silom i snagatorstvom, komisija za otkrivanje zločina je iznenada ukinuta, a njen šef prenaglo umre. Za njim je ostalo 1236 nesretnika privremeno pospremljenih u crnim vrećama po još tada cijelim zagrebačkim potkrovljima. Upravo smo se ovih dana naslušali lijepih riječi, govora, i molitava, nagledali klečanja i paljenja svijeća, te zazivanja raznih oprosta uz obvezne one bezvezne napomene. I da se tako nešto više nikada ne ponovi. Kaj god, a svi znamo da se povijest ponavlja. Ako nigdje drugdje, a ono na brdovitom Balkanu. A nevom nobom najboljem strijelcu svih vremena, ponovno će velesile i koalicije dostavljati najfinije viskije i skrivati ga po Drvarima i viškim pečinama.

Marijan URLI RINO

 

Iz CRO-kuta

Ključevi pravne države su iza brave!
Saborski zastupnici primaju plaću i dodatak na plaću, za odvojeni život od naroda.
Državna politika vodi se preko državnih i međunarodnih institucija, a lokalna preko naših leđa.
Krleža je napisao dramu „U agoniji“. Naše vlade ih pišu.
Proračun je prelabav. Samo što nije pukao.
Ne smeta meni što smo zadnja karika u EU-lancu, već što nas drže na lancu.
Učenici sve više izostaju s nastave. Ponašaju se kao da su saborski zastupnici.
Kada su nam saborski zastupnici ovakvi, kakvi smo onda mi!?
Ma kakvo masovno iseljavanje. Vani se mora i raditi.
Ljevičari imaju svoje pristalice, a desničari pristaše.
Hrvati su u ove krajeve došli u stoljeću VII., a Hrvatine još i prije.

Danko IVŠINOVIĆ

 

 

Smrt je u našim rukama.
Da nas nema smrti ne bi bilo.

Zvonimir Balog