KARTE NA STOL

 

Restart koaliciji i Branku Grčiću
Jeste li odgovorili na pitanje hrvatskim povratnicima na ratom stradalim područjima, koji Vas podsjećaju da je upravo Branko Grčić, i neki od vas, bio kreatorom Plana 21 Kukuriku koalicije, koji je Hrvatsku doveo na rub propasti, kada je počinjena enormna šteta za sve prognanike i povratnike, u vladi Zorana Milanovića, te Grčićeva mandata kao ministra regionalnog razvoja i potpredsjednika Vlade? Zar ste zaboravili kako je upravo na vaš prijedlog Hrvatski sabor ukinuo sva prava povratnika, koja su bila propisana Zakonom o područjima posebne državne skrbi i poreznim zakonom; ukinuli ste pravo povratnika na uvećani povrat poreza; uveli ste porez na promet nekretnina, itd. Ukinuli ste pomoć kod kupnje mjesečnih karata djeci upisanoj u srednje škole izvan mjesta svojega prebivališta; ukinuli ste pravo na potporu dječjim vrtićima na ratom stradalim područjima, što je krajnje socijalno i ljudski neosjetljivo…. Treba li dalje nabrajati? I sada bi netko trebao vjerovati u vaše programe? Zašto bi nešto i netko tko nije radio dobar posao (sjetimo se Mrak Taritaš i Gunje, tzv. obnove poplavljenih područja…) trebao zaslužiti povjerenje glasača pa makar to bilo i u vlastitom glasačkom tijelu?

 

Vladi Republike Hrvatske, Nacionalnom stožeru za borbu protiv koronavirusa
Mladi u Hrvatskoj su u prvom naletu koronavirusa, recimo tako, pokazali visoku zrelost i odricanje, te se nije stvorio dojam da ne mogu živjeti bez noćnih klubova. Zašto niste pokazali strogost i zašto ste otvorili noćne klubove, ako se zna, a zna se, da se tamo ne mogu održavati zadovoljavajući zdravstveni uvjeti? Kako je sada ljeto, moglo se kompenzirati koncertima na otvorenom, s razmakom i dezinfekcijom na ulazu pa i maskama, zašto ne? Bilo je jasno da svi imamo povjerenja u hrvatske stručnjake epidemiologe i mjere bi se poštivale, bez ikakvih poteškoća, uvjereni smo. Ni sada, kada postoji argumentacija o širenju zaraze u noćnim klubovima i šteti za turizam, nije kasno. Hoćete li to učiniti i davati potporu dobrim idejama za zdravu i maštovitu zabavu, koju turistički djelatnici sigurno mogu osmisliti? A povratak prirodi, romantična atmosfera i osjećaj sigurnosti nikome nije mrzak? Samo ga treba ponuditi! Kako je pandemija globalna, tako su svi ljudi sada razmišljali o pravim vrijednostima i o tome što je najvažnije. A to je: biti zdrav i ne ugrožavati zdravlje drugih! Ovo je vrijeme, a to su mnogi poduzetnici i vlasnici OPG-ova inteligentno shvatili, za izvlačenje prednosti i koristi iz ovakvih prilika! Samo treba htjeti i znati! Učinite Hrvatsku uistinu sigurnom, bez noćnih klubova i turbo folk pjevača iz drugih država, kao i nesigurnih športskih turnira, na kojima se očito ne poštuju niti osnovne mjere opreza! I svi će to prepoznati i rado dolaziti u Hrvatsku! Nitko sada ne će odustati od ljetovanja u Hrvatskoj, ako mu se ne pruži prilika da bude u zatvorenom i zadimljenom, sada nezdravom i opasnom prostoru! Bez brige!

 

SDSS-u i Miloradu Pupovcu
Zaista ste etnobiznismen. Kakve veze s istinom imaju vaše izjave da nije lako biti Srbin u Hrvatskoj? A gdje je to lakše i gdje je unosnije? A pogotovo vašoj stranci i vašim udrugama, koje žive kao pravi bubrezi u loju, s tolikim milijunima iz državnoga proračuna! I kakvu vam samo promidžbu rade Novosti, vaše glasilo, koliko vaših fotografija i svaku riječ zapisuje Saša Kosanović! A on održava i tribine i rasprave, zna se na kakve teme, uglavnom glumeći žrtve a zapravo optužujući državu koja vas tako dobro hrani za sve i sva, grizući tu ruku koja vas hrani. Bez opasnosti da padnete s grane na kojoj sjedite, jer je u Hrvatskoj važnije da su manjine besprijekorno tretirane i financirane! A zaista se trudite oko vlastite propagande pa stanoviti A. K. piše kako je slogan novoga predizbornog spota SDSS-a: Budi ono što jesi, poštuj ono što nisi, a prikazuje pripreme za svadbu s porukom za goste: „Molimo vas da na svadbi ne pjevate ustaške pjesme jer među gostima ima i Srba“. Duhovito? Samo da ne pokušate zabraniti ljudima koji nisu ono što vi jeste da se vjenčavaju i pjevaju bilo kakve pjesme? Možda bi vas trebali pitati za dopuštenje?