VIROVITIČKO KAZALIŠTE

Glumačke uzdanice za djecu

Premijerom dječje predstave “Basne” u režiji Igora Goluba i Draška Zidara, 4. rujna počela je nova sezona Kazališta Virovitica

Odabrano je pet poznatih basni, Cvrčak i mrav, Lisica i gavran, Lisica i roda, Kornjača i zec, Miš i lav, Ezopa i Jeana de La Fontainea u kojima, ističe režiser Draško Zidar, “životinje zbore ko ljudi i svaka neku pouku nudi”.
„Pokušali smo dinamičnom igrom i brzom izmjenom scena, u prepoznatljivoj maniri animiranih filmova zainteresirati dječju publiku“, rekao je Zidar.
Kroz veselu igru, privlačne likove, maštovite kostime, domišljatu režiju i šaroliku scenografiju edukativna predstava progovara na zabavan način što je najmlađa virovitička publika prepoznala i nagradila dugotrajnim pjeskom.
U predstavi glume Snježana Lančić, Vlasta Golub i Igor Golub. Rekvizite i scenografiju osmislio je Krešimir Tomac, a kostime Vanda Grba.
Uskoro se planira još jedna premijera, 19. rujna i to Kafkina djela „U kažnjeničkoj koloniji“. Virovitičani ju pripremaju u suradnji s Teatrom Fort Forno iz Bala i Akademijom za umjetnost i kulturu iz Osijeka.

(culturenet.hr)