VLADO ŠIMENC VIJESTI

VLADO ŠIMENC
VIJESTI

 

ZAGREB
Prigodom promoviranja i dodjele priznanja na Vojnom učilištu FRANJO TUĐMAN, rektor Zagrebačkoga sveučilišta Damir Boras, s ljubaznim je osmijehom zamolio jedru i vedru kadetkinju da pri fotografiranju skine zaštitnu maskicu “neka se vidi kako je lijepa!”
Što su feministice i braniteljice ravnopravnosti spolova dočekale “na nož”, da ne kažemo “na bajunetu”, kakti iskaz najbrutalnijeg mačističkog seksizma.
Hoće li se sada pravednički gnjev feministica i zaštitnica ženskih prava okomiti na one mačistički impostirane muškarčine, koji pod istim hrvatskim stijegom, jedinoj našoj Hrvatskoj sekstistički gromko pjevaju “Lijepa naša Domovino…”?!

. . .
Vladine prometne mjere
Obradovale su svinje
Bez propusnice vraćaju natrag
One žureće – na kolinje!

. . .
Prema iskazu ministra obrane, Hrvati će uz riku borbenih zrakoplova koji su pred nabavom, moći mirnije spavati!

. . .

Na snimanju novog filma koji se zbiva u potresu protresenom Zagrebu, glavni junak James Bond naruči ZAGREBAČKI MARTINI, protresen s pet i pol richtera, a ne promiješan, štono ga barmen zabunom protrese s petrinjskih šest cijelih dva richtera, od čega se martini izlije po iznenađenu gostu.

. . .
Da bi inspektor pokaz’o da znade svoj pos’o, kažnjava i kad nosiš maskicu na koso!

. . .
Novinski kolumnistići sprdaju se na vapaje i apele dužnosnika da poštujemo higijenske i zaštitne mjere i razmake, a pritom se eto i sami zaraziše koronavirusićima!
Kako i ne bi, kad se po njima tako unisono i neumjereno – javno pljucka!

. . .
Hrvatske brončane rukometašice zavrijediše brončane spomenike, jer smo eto u ženskom rukometu – najtreći u Europi!

 

PER ASPERA AD ASTRA

Odlazak naše hitre atletičarke i vrsne novinarke Milke Babović, koja je izgubila životnu utrku s koronavirusićima u vrlo zreloj životnoj dobi, vrnuo me u mladost, preciznije na atletsko trkalište “Mladost” na Savi, gdje sam se plasirao u finale srednjoškolskog prvenstva u utrku “na tisućaka”. Po prvi put u životu navukao sam atletske šprinterice s čavlima, inače bih redovito trčao bos, i ljeti i po mrazu. Kao za inat, negdje na pola staze ispade mi desna šprinterica i osta izvrnuta s čavlima prema gore. Ne krzmajući, vrnuh se petinjak metara te šutnuh obuvenom nogom šprintericu u stranu da se tkogod iza mene ne nabode, a onda je rukom hitnuh u travnjak. Čime izgubih izglede za bolji plasman u utrci sa školskim supranikom Mladenom Kušecom, koji nas je također nedavno napustio.
– Bravo, to je fer športaš! – pohvali me povikom Milka Babović, koja je štopericom u ruci službeno pratila utrku. Čime me obodri da šepesajući s jednom šprintericom ustrajem do cilja.
Iz te utrke izvukoh korisnu pouku: Bolje je trčati bos od Trnja do Trešnjevke, nego s jednom šprintericom od Trešnjevke do Trnja!

Vlado ŠIMENC

 

 

KORONA

U pandemiji koronavirusa dopušten je kontakt samo s anđelom čuvarom.
. . .
Političari su prvi doznali za koronavirus. Oni redovito nose maske.
. . .
Spoznali smo lice koronavirusa, a naličje će spoznati gospodarstvo.
. . .
Koronavirus će mnogima biti uzor. Ne vidi se da radi, a funkcionira.
. . .
Bilo je i gorih od koronavirusa koji su nam se zavlačili pod kožu.
. . .
Neke bi naše pozitivne zakone trebalo prije staviti na respiratore.
. . .
Hrvatska je predvidjela borbu protiv koronavirusa. Razdvajanje stanovništva po brojnim županijama, gradovima i općinama bila je preventivna priprema.
. . .
Godinama su se pripremali za koronavirus – prali su ruke i novac.

Josip BALAŠKO

 

Kažu da je najteže pobijediti sebe. A ja čim sam se vidio, digao sam ruke na predaju. Znao sam s kim imam posla.

Zvonimir Balog